Ruska ja Bono Hangon Rally-toko kilpailuissa

Rally-Ruska rokkasi radalla

Tänään vietettiin koko päivä aurinkoisessa Hangossa. Rally-kisat eivät oikein menneet putkeen, vaikka muuten mukava vierailu olikin. Rally-Ruska vakuutti radalla, vaikkakin meille tuli pari stiplua liikkeistä, jotka ovat vielä hieman epävarmoja (istu/seiso/istu ja peruutus). Oikealla puolella seuraaminen sujui mallikkaasti, kuten myös voittajaluokan käännökset ja puolenvaihdot. Epävarmat liikkeet sujuivat kehän ulkopuolella hyvin, mutta vielä tarvitsemme niihin varmuutta, jotta onnistuvat myös kehässä.

Hieman arastelin kylmää tuulta, vaikka aurinko paistoikin. Ruska tunnetusti palelee todella herkästi.  Tämä murhe osoittautui turhaksi, sillä Ruska suoritti koko radan innokkaasti ja ilman vilunväreitä. Käytösruutu oli meille kuitenkin liikaa. 1 min 30 sek pysyi Ruska upeasti maassa, mutta sitten tuli vilu ja nousi ylös. Korjasin Ruskan asentoa ja rintamasuunta muuttui yli 45 astetta, mistä tuli hylkäys.

Ruskan radasta jäi kuitenkin hyvä mieli ja tästä on hyvä jatkaa. Hieman käytösruudun harjoittelua ja parin epävarman liikkeen harjoittelemista varmemmaksi, niin voimme osallistua seuraaviin kilpailuihin.

Rally-Ruska suoritti varman oloisesti ja iloisesti aurinkoisessa Hangossa.
Rally-Ruska suoritti varman oloisesti ja iloisesti aurinkoisessa Hangossa.
Hienosti sujui 3/4 osaa käytösruudun kestosta. Vielä kun puuttuva 1/4 saadaan kohdalleen -> täydellistä.
Hienosti sujui 3/4 osaa käytösruudun kestosta. Vielä kun puuttuva 1/4 saadaan kohdalleen -> täydellistä.

Showmies Bonoa ujostutti

Showmies Bonoon iski paha ramppikuume ja seurasi kehässä kuin pahempikin ujopiimä.  Bono stiplasi varmoissa liikkeissä ja hyppäsi kerran oikealle puolelle säikähtäessään jotain kehän ulkopuolella. Viereisellä radalla suoritettiin samanaikaisesti toko koetta ja Bonoa jännitti aika lailla isot koirat, jotka eivät kaikki tokokentällä oikein pysyneet. Jotkut tokokoirat eivät mm. millään pystyneet vastustamaan kisa-alueen vieressä sijaitsevaa lampea ja sinne useampi noutaja karkasikin kesken suoritusten.

Jos ei Bono ollut tänään parhaimmillaan, niin ei ollut ohjaajakaan. Ohjaaja uusi kolme kertaa, kun sallittu määrä on kaksi. Oli täysi työ yrittää kannustaa ja rohkaista pikkumiestä radalla ja unohdin, että olin jo uusinut kaksi kertaa, kun uusin viimeisen tehtävän. Se jäi vähän harmittamaan, mutta aina ei voi onnistua ja kerta se ensimmäinen tuon virheen tekemiselle.

Bono tosiaan ei ollut vireessä ja oli jotenkin kovin epävarman oloinen. Tästä syystä Rallykisat jäävät meidän osalta joksikin aikaa tauolle ja keskitymme agilityn harjoitteluun. Bonolla on korkea työmoraali ja minulle on tärkeää, että koira nauttii tekemisestä – oli se sitten rally-tokoa, agilityä taikka kotikoiran askareita.

Bono oli tänään radalla suhteellisen haahuileva.
Bono oli tänään radalla suhteellisen haahuileva.
Bono suoritti kuitenkin, vaikka jostain syystä kovasti jännittikin.
Bono suoritti kuitenkin, vaikka jostain syystä kovasti jännittikin.

Tulevat kilpailusuunnitelmat

Bonon tulevat Rally-toko kilpailuosallistumiset on toistaiseksi peruttu.  Ruska starttaa mahdollisesti ensi viikon sunnuntaina Vantaalla, mutta katsotaan miten varmaksi parit epävarmat liikkeet saadaan. On todennäköistä, että käytösruudun varmuuden harjoitteluun tarvitsemme enemmän aikaa, jolloin emme starttaa Vantaalla. Radalla tulee olla kivaa, niin koiralla kuin ohjaajallakin. Vaikkei Ruskan kanssa tänään nappiin mennytkään, oli fiilis hyvä.

Vaikkei Rally-kisat nappiin menneetkään, oli reissu muuten onnistunut. Mukavaa seuraa, hyvää ruokaa ja kiireetöntä yhdessä oloa. Naamaakin kuumottaa siihen malliin, että on saatu aimo annos Hangon aurinkoa 🙂  Kiitos mukanaolleille!

Rally-Ruska oli vireessä!
Rally-Ruska oli vireessä!

Jätä kommentti